Vårt älskade hus…


 Hej igen!

Som ni såg i mitt tidigare inlägg så känns det just nu som om allt vänds upp och ner här hemma… Febrilt arbetande snickare har intagit vårt hem och vardagarna fylls nu av en enorm glädje över allt vackert de åstadkommer. Visst är det lite jobbigt att jobba samtidigt som det borras, sågas och spikas runtomkring mig men det är helt ok när jag samtidigt får möjligheten att fika med mina fina snickare och gå igenom vad nästa steg är eller bara höra lite om deras liv för att sedan se dem jobba så hårt med att förverkliga vår dröm. 

Just nu fixar de vårt kök som faktiskt kommer att bli riktigt stort, det har ju varit så litet innan även om jag tyckt att det varit jättefint. Nu kommer det att fylla en helt ny roll med möjlighet till betydligt mer häng (utan att gästerna får sitta på golvet)…

Igår startade jag dagen med att jobba i vårt nya badrum vid 06.30, ville lägga ut vårt klinker innan plattsättaren skulle lägga det. Jag är ju lite petig och ville därför gå igenom varje platta för att se så det inte fanns några skavanker. Vi valde ju till sist Voltaire Viskning från Marrakech design och de plattorna är ju lite ojämna från start då de är handgjorda och varje platta därför blir helt unik… Det var en utmaning att rensa ut de mörkaste/ljusaste för att få ett så homogent golv som möjligt. Just nu skiftar de fortfarande något men det kommer att jämna ut sig med tiden då de behöver olika mycket tid på sig att torka beroende på var i kartongen de legat… Oavsett så kommer det att bli bra, ett helt jämnt golv är ju inte vad jag vill åstadkomma utan ett levande men också harmoniskt sådant.

I helgen var vi på Överjärva Byggnadsvård och hämtade lite dörrar och då passade jag på att titta in på Överjärva Antik som ligger vägg i vägg med byggnadsvården. Jag var egentligen på jakt efter lite mixade stolar till vårt matbord men  istället föll jag pladask för en underbar gammal biobänk som jag nu försöker att hitta den perfekta platsen för… Den kanske får flytta in i badrummet..? 

Som ni hör snurrar det där uppe 😉

I söder börjar vår glasveranda ta form vilket kommer att ge ett helt underbart matrum. Just nu fungerar det utrymmet som kontor men det kommer att bli ett alldeles underbart rum att äta i med mängder av ljus från vår vackra veranda… Allmoge snickerier levererade jättefina fönster till den andra delen av huset så vi beställde glasverandans fönsterpartier därifrån också. Kruxet är att de inte kan leverera förrän v 49 men det är inte mycket att göra… Vi kommer i alla fall kunna använda rummet och dörren var ju redan beställd så den sitter på plats. Någon gång nästa vecka skall de lägga golvet där så då ryker väggen till min arbetsplats, spexigt 😉

Det var allt så länge… Kommer med mer detaljer de närmsta dagarna, lovar!

Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.