Och sist av allt…

…kommer ett bra puder…

Jag har under årens lopp varit både en puderälskare och en som gärna undviker dem. Lite beroende på var i livet jag varit, när jag var 20 kunde jag ju slänga på mer eller mindre vad som helst och fortfarande se perfekt ut. Med åren blev huden torrare och torrare, fina linjer kom och lite annat smått och gott och då kändes det som om pudret bara torkade ut och var i vägen. 

Sedan kom barnen och alla hormonerna som spelade ett spratt med min hud, återigen så började jag använda puder ibland men absolut inte dagligen… Så, varför skall man ha det då? Jo, skaffar man sig ett riktigt bra puder så kan det faktiskt ha mirakelliknande effekt men det gäller att välja ett som är anpassat till din hudtyp och din ålder. 

Numera finns det fantastiska puder som snarare trollar bort de där fina linjerna än lägger sig i dem och förstärker dem.

Här är mina favoritpuder som bara ger en jämnare och mer lysterfylld yta…

Bare minerals mineral veil – En klassiker! Ett transparent puder som jämnar ut, minskar synligheten av fina linjer och porer, fixerar make up och gör att sminket sitter som berget hela dagen. 

Hyaluronic Hydra Powder by Terry – blev en snackis så fort det kom på marknaden och har vunnit åtskilliga priser. Det är ett transparent puder som är en riktig höjdare för alla åldrar. Porer och rynkor trollas bort och huden lämnas med en sidenmatt yta, det måste verkligen upplevas!

Laura Mercier loose setting powder – Ett superfint puder som appliceras genom att man buffar in det i huden och sedan borstar bort överflödet med en stor puderborste. Precis som de andra två fungerar detta för att fixera make upen och sudda ut synligheten av fina linjer och porer. Kombineras med fördel med deras Secret Brightening powder som används för att fixera make up runt ögonen, över din concealer. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.