När tiden inte finns – 5 snabba stegGod morgon!


Här har en virvelvind dragit fram och kvar sitter jag ensam och undrar var alla tog vägen… Eller ensam är jag ju inte, har fem  byggarbetare här och snart kommer fler, men jag har ingen familj i sikte… Det innebär att jag för första gången på evigheter kommer att ha tid med en dusch, sminkning och en tanke bakom mina kläder om nu så önskas. I vanliga fall ligger jag sist på listan vilket gjort at jag utvecklat en rutin för att inte se ut som ett vrak när jag lämnar huset. 

Här kommer mina fem steg till ett något fräschare jag efter en hektisk morgon;

1. Det här kan låta sjukt tråkigt och planerande men det gäller att effektivisera på morgonen… Lägg fram kläder till både dig och barnen på kvällen, enkelt och väldigt tidssparande. 

2. Eftersom jag aldrig hinner duscha på morgonen, det finns inte tid när alla skall flätas, kläs och få frukost, använder jag wipes till ALLT! Dels de rengöringswipes som jag skrev om här för ansiktet men också andra sorter för andra ställen. Har jag inte “mina” hemma får det bli Villes men jag föredrar att skilja oss åt vad gäller dofter, blöjwipes ger mig fel vibbar 😉 Kolla in dessa från apoteket, det finns t.o.m. deowipes om man har rasande bråttom…

3. Riktigt snabb make up gör inga underverk men kan förbättra och göra att man ser betydligt piggare ut. Här är BB, CC, DD, EE de bästa varianterna då de kan bäras utan dagcreme under vilket gör att man slipper vänta mellan olika steg. Lägg lite extra över områden som kräver mer täckning så slipper du pilla med concealer. En snabb trestegsböj med franstången (längst in vid fransraden, mitten och längst ut) gör underverk och har du redan färgat fransarna så kan det räcka där annars tar du ett tunt lager av en vattenfastmascara som inte tynger ner och förstör böjningen som du just skapat med tången. Avslutar gör du med en kombinationsprodukt för rouge/läppar, en liten hint av färg på kinden och läpparna gör att du ser betydligt piggare ut.

4. Håret… Tofs i all ära men en knut blir snyggare och ser lite mer fixat ut utan att du behöver anstränga dig så mycket mer. Snabb tofs upp, tupera lite och snurra runt tofsen, fäst sedan med nålar och avsluta med en snabb sprayning så att det sitter hela dagen. Alternativt rulla upp tofsen på en donut och du har en maffigare knut utan att anstränga dig det minsta. 
Är håret för kort för en tofs men inte tillräckligt kort för att bara borsta till? Använd ett volymgivande skum som ger stadga och skapa en lite slarvig men fixad look. Fukta bara håret och avsluta med att krama i mousse och forma sedan lite vågor genom att snurra med fingrarna och låt det lufttorka, snabbt och jättefint! Är det flottigt kan man alltid ta ett torrschampo som detta

5. Frukost! Glöm inte frukosten, då går allt åt pipan och man glömmer hälften av det som skall fixas med. Har du inte tid att sitta ner så häller du helt enkelt lite youghurt och granola i en take-awaymugg och mumsar på vägen. Har du små barn så se till att ha en vagn som kan styras med hjälp av bara en hand, det har underlättat enormt genom åren, hade varken fått i mig kaffe eller yoghurt annars 😉 Som ni hör så är ju kaffet viktigt för mig så jag gör en mugg med en latte och lägger i korgen under vagnen för att sippa på efter jag hällt i mig yoghurten. 


Hoppas att dessa snabba steg kan hjälpa er lika mycket som de hjälpt mig!


Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.