Gavelornament och fasadlister…

Jag gillar verkligen detta! M är dock inte så förtjust i rutmönstret men utgår man från det som visas på bild två kan man nog få till en fin kombination…

Här är det “enklare” om ni tänker bara den översta delen…

Hej på er!

Just nu sitter M och jag och skissar hej vilt på olika varianter av fasadlister samt gavelornament. Till alla gavlar utom det i öst, som vetter mot vägen, vill vi ha enkla ornament. Vi har hittat ett som vi gillar på en av de gamla villorna nere vid vattnet i Bergshamra. Skickar vi bara en bild på det till vår fina snickare så är jag övertygad om att han kommer att fixa det. Han jobbar mycket med byggnadsvård och vet hur vi vill ha det. 

I öst däremot är tanken att vi skall få till ett betydligt större ornament vilket verkligen kräver sin research… Jag funderar på att skicka med en skiss så att han förstår min tanke och be honom utgå från det andra lite enklare och skapa ett eget… De måste ju passa fint ihop…

Vad gäller alla lister så har vi ikväll skissat fram ett bra alternativ, nu gäller det bara att leka och testa våra olika idéer på plats. Det är faktiskt inte alls så tokigt att bo mitt i bygget som man kan tro, på så vis har man verkligen en chans att prova sig fram under byggets gång…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.