Underbara bjälkar från rivningen av Klarakvarteren…

Hej mina vänner!

Imorgon kommer en bit av Stockholms stads historia monteras i vårt tak… Det är verkligen så spännande som det låter! Förra sommaren letade M och jag efter gamla golvplank att bygga  ett matbord av. Matbordet blev aldrig av då plankorna vi hittade var på tok för tjocka men… samma säljare hade också helt underbara gamla bjälkar. De hade legat i en lada bara ett stenkast från vårt lilla kråkslott och vid ladans rivning hade några grannar tagit vara på det gamla virket.

Ända tills för någon dag sedan trodde vi alltså att dessa bjälkar kom härifrån våra trakter men så var det inte. På ett barnkalas för några dagar sedan fick vi reda på att dessa ljuvligheter hade räddats vid rivningen av de gamla Klarakvarteren. 

Alltså detta känns ju fullkomligt underbart för en byggnadsvårdsälskare som jag! De skall ju sitta i vår övervåning, Ms och mitt sovrum och bara tanken på att dessa bjälkar kan ha suttit i krogen Tre remmare (omtalad i Fredmans sånger), Blancheteatern eller Kronprinsens stall med legendariska caféet Tysta Marie beläget i sig får mig att gå igång ordentligt som Ernst skulle sagt…

En riktig bit av Stockholms innerstads historia hamnar i mitt sovrum, detta är ödet mina vänner!
Jag må ha flyttat till byn men en bit av den absoluta stadskärnan kommer att finnas i mitt sovrum…

Total lycka!

Nu håller vi tummarna för att monteringen går som den skall imorgon så lovar jag att de kommer att passa perfekt där uppe tillsammans med den här

Kram!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.