Serum – hudens BFF

Transdrema M Moisturizing Serum

Carita Progressif Perfect Serum Trio of Gold

Peony perfecting essence från L'occitane

Jan Marini C-esta Face Serum

God morgon!

Här har morgonen varit supermysig om än väldigt tidig… Skönt med en sådan där lugn och harmonisk start på dagen som är sjukt ovanlig för en trebarnsfamilj. Man får verkligen försöka fånga dessa stunder och njuta av dem, det är ju så lätt att man bara hakar upp sig på det som känns jobbigt och stressigt… Nu skall kaffe och välling serveras uppe i sängen…

Nu till morgonens lilla tips, hudvårdens Rolls Royce, serumet. 
Serumet skiljer sig från din vanliga hudkräm på så vis att det är fullpackat med aktiva ingredienser i en mycket koncentrerad form samtidigt som dess konsistens är superlätt. Till skillnad från din vanliga kräm som tar hand om och vårdar hudens yta går serumet längre ner och jobbar med att bygga upp huden inifrån. Det är verkligen den produkt du bör satsa allra mest på i din hudvårdsrutin. 

Serumet finns precis som hudkrämen i flera olika varianter och väljes därför ut relaterat till vad man vill jobba med. Det går självklart att kombinera dessa serum då vår hudtyp kan vara i behov av ett specifikt preparat medan ett tillfälligt hudtillstånd kräver ytterligare behandling. Exempel: Du har en torr och åldrande hud som vill ha en produkt som jobbar med anti-age samtidigt som du förtillfället har det väldigt stressigt omkring dig och därför skulle behöva en lugnande produkt.

Här kommer några favoriter, håll till godo!

Transdrema M Moisturizing Serum – Ett fullkomligt magiskt serum som återfuktar en stressad, mogen och torr hud. Här får man allt i ett. Serumet ger direkt en förbättrad fuktbalans men jobbar också långsiktigt då det hjälper huden att bygga upp en förbättrad fuktbarriär och liksom mjukar upp hudens struktur. Den är jobbigt dyr men fungerar verkligen riktigt bra.

Carita Progressif Perfect Serum Trio of Gold – Det här har jag inte provat själv då det vänder sig till en äldre publik (50+). Om jag tyckte att ovanstående produkt hade lite hög prislapp så var det ingenting mot denna men… detta serum skall tydligen fungera som en trollstav! Det behandlar alla möjliga områden som rynkor, fina linjer, pigmentfläckar, acne, glåmig och torr hy. Det lovar att ge tillbaka all den glöd och lyster som en gång fanns där och det låter ju onekligen festligt. Om det håller vad det lovar? Det kan jag inte gå i god för men recensionerna har varit grymt bra.

Peony perfecting essence från L’occitane – Ett serum med anti-agingeffekt. Huden upplevs jämnare och mer återfuktad, fina linjer suddas ut och pigmentfläckar upplevs mindre framträdande och som alltid med L’Occitanes produkter så är doften fullkomligt underbar! Det är som att hälla sommar över ansiktet vilket inte alls är dumt när det är så kallt och ruggigt som det är nu. Får dessutom ett extra + för bra pris.

Jan Marini C-esta Face Serum – Om man som jag fallit pladask för Jan Marini så är ju detta serum självaste pricken över… Det passar alla oavsett hudtyp, trollar bort rynkor och fina linjer, ökar hudens elasticitet och motståndskraft, absorberas superlätt och bidrar inte till mer acne vilket vissa serum på marknaden kan göra (de innehåller så mycket aktiva ingredienser att det ibland blir för mycket för huden). Detta är en riktig favorit!

Ha en riktigt mysig dag nu och hoppas att ni lärt er något nytt!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.