Olja för håret…God morgon!


Idag blir det Lovisa som får stå för morgontipset… Hon älskar att ha olja i sitt lilla hår, bara några droppar såklart men oj så lycklig hon blir! 

-Håret blir sååå glansigt och mjukt och doftar uuuunderbart!

Där står hon uppflugen på sin pall med tangle teasern i högsta hugg och kammar och kammar… Men så har hon ju faktiskt rätt också, håret blir ju alldeles magiskt fint med några droppar olja i. 

Håroljan kan användas på olika sätt beroende på hårtyp samt vad man vill uppnå. Dess huvuduppgifter är;

– ge en utredande effekt
– ge ökad glans
– förkorta torkningstiden
– dämpa eventuell frizzighet 
– göra håret mjukt

Ganska trevliga egenskaper hos en produkt om ni frågar mig 😉

Antingen fördelar man några droppar jämnt över ett fuktigt hår innan styling eller så tar man lite mer och lägger som en inpackning efter shamponering och låter det verka i ca 30 min innan man sköljer ur det. Man kan också värma upp oljan i handflatorna för att sedan fördela jämnt på längder och toppar bara för att mjuka upp håret. Har man et tunt hår bör man tänka på att applicera dropparna på topparna och undvika längder och hårbotten för att inte tynga ner håret. 

Här kommer tre riktigt bra oljor;

Moroccanoil Original treatment – Kallas för originalet och är en mörkare olja som lämpar sig bra för personer med tjockt samt frizzigt hår. Då oljan är mörk bör riktigt ljusa personer undvika att använda den då håret kan få en gulaktig ton.


L’Occitanes repairing oil – En fantastisk hårolja som med hjälp av eteriska oljor och sötmandelolja gör torrt hår galet mjukt och glansigt och som vanligt med L’Occitanes produkter så är doften oemotståndlig! Man vill gå och sniffa på sitt hår hela dagarna 😉


DermOrganic Leave-in Argan Oil Treatment – En jättehärlig olja som min frisör rekommenderade då jag under en period hade extremt torrt och skadat hår och den fungerar verkligen. Detta är ju dessutom en väldigt ren produkt vilket kan vara skönt att veta om fler familjemedlemmar använder oljan. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.