Häng i trädgården, kullerbytta på fel ställe, tröstglass och luskamning…


Jaha mina vänner, där slog vardagen till igen. 

Trots att vi fokuserar på så stora saker här hemma så flyter livet på precis som vanligt ändå. Efter en härlig eftermiddag i trädgården (man kan tydligen spela boll med feber…) följt av en supergod middag passade Ville och jag på att fylla diskmaskinen i lugn och ro. M var hos vår projektledare för ett snabbt möte och flickorna befann sig på övervåningen för att göra sig klara för nattning. Plötsligt hör vi ett dunder och brak av rang från glasverandan och både Ville och jag rusade dit… 

Ner kom Lovisa farandes med huvudet först och kroppen i en enda röra, kullerbytta nedför trappan… Stackars lilla ängel! Med ett Lotta på Bråkmakargatantjuuut flög hon vidare rakt i min famn och där blev vi sittandes tills M kom hem, tröstandes och vyssjandes. Fina Filippa sprang och hämtade en isklamp som hon lindade in i en handduk och instruerade Lovisa hur hon skulle göra för att få bästa resultat… Efter det sprang hon upp och hämtade Nalle Puh går till doktorn som hon satte sig och läste högt för sin lillasyster (fast hon bytte ut Nalle Puh mot lilla Loffan…). Så fina de är mot varandra när det väl gäller!

När M kom blev det glassfest till allas glädje och efter en stund gjorde vi ett nytt läggningsförsök samtidigt som jag sneglade på ett mail som kommit från skolan… Uppmaning om luskamning då flera av de barn som varit på kalaset i fredags drabbats. Åh, denna kväll tog visst aldrig slut, det går inte på fem minuter att luskamma Filippas hår om man säger så… Well efter ytterligare en halvtimme var vi äntligen i säng och bäst av allt? 

Inte en endaste liten lus hittades, pfjuu!

Nu hoppas vi på att Villes hostmedicin fungerar så att vi kan få sova några timmar inatt, jag börjar bli lite mör och mosig i huvudet…

Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.