Elkarta och belysning… Så mycket fint…

Drops pendel från House Doctor

Midsummer light pendel

DIY pendel från House Doctor

Molecular taklampa 7 ljus från House Doctor

Molecular taklampa 5 ljus från House Doctor

Hej på er! 

Ikväll har M och jag fått en läxa av våra byggkillar, vi skall göra en elkarta över tillbyggnaden. Lätt tänkte jag men nej, inte alls lätt. 

Var vill jag ha lampor? Hur behöver jag förändra belysningen under året? Var bör det finnas spännande uttag? Jag har ju t.ex inte riktigt tänkt ut var alla möbler skall stå… I Villes rum skall det ju finnas ett skrivbord där det säkert kommer att behöva stå en lampa, en dator, en någat annat elektriskt som behöver ström… Var det skrivbordet skall stå? Ingen aning!

Jag brukar ju släpa omkring möblerna hit och dit i rummen innan jag bestämmer mig och då är det ju dessutom befintliga rum där man får en uppfattning av hur det naturliga ljuset ter sig… Nu skall jag försöka avgöra hur det kommer att se ut via en ritning eller genom att gå ut i en mörk byggarbetsplats täckt av presenning… Ångest!

Dämpar denna genom att titta runt bland mina favoritaffärer och spana på lampor… Fastnade här, åhh så mycket fint det finns… Vill ha allt! 

Har däremot helt glömt bort i vilket nummer av sköna hem som jag såg den perfekta takkronan, vill ha två över vårt stora matbord och jag har som sagt sett den perfekta någonstans… Var det höst eller vinter eller kanske sommar när jag såg den? Underbar var den i alla fall så nu återstår detektivarbete, har ganska många travar av dessa magasin här hemma…

Nu måste jag väcka M som somnat med Ville igen.

Stor kram och sov gott!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.