Alla goda ting är tre – efter peeling och serum kommer mask…God morgon!


Sovit gott? Här är det lite stressigare än vanligt då två av tre änglar skall iväg på förskolans dag och därför behöver anlända dit lite tidigare än vad vi brukar… Den ena vill dessutom ha klänning för det är nästan sommar och fest och då har man klänning och… Ja, ni förstår, solen gör ju att allt ser sådär härligt varmt och skönt ut här inifrån. Kanske borde skicka ut henne en stund på gräsmattan iförd solklänning och sandaler, kan ju vara effektivt 🙂

Nu till morgontipset, lägg en mask!

Vi har ju redan pratat peeling och serum och jag skulle vilja påstå att när man skall lägga en mask så bör man alltid först peela och applicera just ett eller flera serum, man kan se det som en trestegsprocedur. Peela för att ta bort döda hudceller och göra huden mottaglig för maskens aktiva ingredienser. Lägga ett extratjockt lager av ett eller flera serum beroende på vad man vill uppnå då serumet är den enda produkt som går ner i dermis och på så vis kan förstärka effekten av masken som enbart behandlar epidermis (överhuden/hudytan). 

När jag säger flera serum så menar jag inte att man skall lägga flera lager olika serum ovanpå varandra utan anpassa produkterna efter varje områdes behov. Exempel: Ett serum som jobbar djuprengörande samt antiinflammatoriskt kan läggas över ett acnebenäget parti i ansiktet samtidigt som ett serum som jobbar med anti-age kan läggas på resterande ansiktspartier. 

Så… Vilka är mina favoriter?

Dermalogica skin refining masque är en djuprengörande mask som hjälper till att förhindra acneutbrott genom att avlägsna tilltäpptheter. Den förminskar porstorleken och reducerar samt förebygger utslag.


SK II Facial treatment mask är en riktig räddare i nöden. Provade den första gången efter en sen kväll med våra grannar i stan. Den ena tjejen kommer från USA och  hade tagit med sig denna på någon av alla resor, nu går den att köpa på Sephora. Den trollar i alla fall 🙂 Dränkt i aminosyror, vitaminer, enzymer och mineraler kan den inte göra annat. Efter en stund med denna på, då man skrämmer alla i sin närvaro, ser huden återfuktad och superfräsch ut med massor av lyster. En prisvinnande mask som är otroligt populär bland blivande brudar.


Paula’s choice Skin recovery hydrating treatment mask är otroligt bra om man är en torris. Antingen använder man den som en mask eller som en kräm om man är riktigt torr som man kan bli under våra kalla och torra vinterperioder. Som mask är den extremt skön efter t.ex en flygning då huden också tenderar att bli ordentligt yttorr. 
Det här var bara tre fjuttiga masker och jag har absolut fler som jag gillar men de får jag berätta om en annan dag 🙂


Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.