Afternoon tea – skall det vara nödvändigt?!

Underbart platsbyggt kök som målades med en vackert grön linoljefärg, byggnadsvård när det är som bäst… Läs om det här.

Hej på er!


Jag vet inte hur ni har det men här i byn är det som om våren vägrar komma. Det är ju så deppigt så man blir tokigt… Regn och kyla var eviga dag. Sitter och jobbar i tofflor och dricker mängder av te för att överleva. Drömde mig tillbaka till Barcelona och funderade lite på om vi var tokiga som flyttade från denna ljuvliga och varma stad..? Har i alla fall extremt stort Barcabehov just nu så det får helt enkelt fixas en långweekend! 

Tröstar mig lite med att spana ut och se dessa underbara gossar som idag lägger pappen på taket, betyder det att taklagsfesten går av stapeln idag tro? Den som skulle varit i helgen blev ju inte av av flera skäl.. 

1, Det regnade så mycket att de inte kunde lägga pappen just då.
2, M var döende i sin förkylning varför vi fick avboka vårt planerade partaj.

Men men, det öppnar ju faktiskt upp för festligheter idag… Fast om det går som det brukar så somnar vi under läggning, går upp och jobbar lite för att sedan sova några timmar mellan typ två och sex. Jag vill verkligen inte klaga för jag älskar mitt liv, det är bara så läskigt när man tänker på alla dagar som bara försvinner… Mindfulness, det var det som var grejen. 

M var i alla fall iväg till Kulturhantverkarna på lunchen för att försäkra oss om att vår fasad på den äldre delen var målad med linoljefärg och inget annat och det var den. Det var ju väldigt skönt, då räcker det att målarna slipar ner det som flagnat och sedan tvättar rent innan de målar. Hade det varit någon annan typ av färg hade de varit tvugna att slipa ner till trärent vilket hade tagit sjukt lång tid. 

De passade även på att bryta vår gröna färg så att vi kunde måla upp en bit för att se att den stämmer överens med den färgkod vi fick av ägarna till Stocksundsvillan som jag skrev om här. NCS-koder existerar inte i linoljefärgsvärlden men de kan tyda dem och bryta loss så att man får en likadan, nu håller vi tummarna för att de prickat rätt! 

Spanade just på yr.no och enligt dem kan mitt gnäll upphöra redan i övermorgon, det låter ju lovade, jag är ju en mycket mysigare variant av mig själv när jag inte fryser 😉

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.